Термична защита на косата

Проверете защо е толкова важно да предпазвате кичурите си от високи температури по време на сушене или оформяне на косата.

Косата ни не е лесна. Всеки ден те са изложени на различни фактори, които могат да повлияят на тяхното състояние и външен вид. В допълнение към слънцето, вятъра, сланата или замърсяването на въздуха, те могат да бъдат отслабени и от различни процедури за оформяне със сешоар, преса или маша.

Как високата температура влияе на косата?

Честият контакт на косата с висока температура може да увреди нейния естествен защитен слой и да доведе до увреждане на кератина в по-дълбоките слоеве. В резултат на това те могат да станат груби, чупливи, матови и по-хвърчащи. За щастие на пазара има козметика, която ефективно ги предпазва от вредното въздействие на високата температура, създавайки защитно покритие, което ги предпазва от изсушаване.

Знаете ли, че... нашият термозащитен балсам не само предпазва косата ви от увреждане, причинено от топлинно оформяне, но и се грижи за нея? Съкращава времето за съхнене и улеснява разресването. Укрепва и възстановява в дълбочина. Прави ги блестящи и копринено гладки на допир. Съдържа KERAMARE™, който действа отвътре, възстановява увредената коса и регенерира косата, както и полизахариди от перуанското растение тара, сол на хиалуронова киселина и бетаин.

Как иначе можете да защитите косата си?

Оставете ги да починат от топлината. По възможност ги оставете да изсъхнат сами – без да използвате сушилня. Ако трябва да го използвате, настройте го на по-ниска температура. Лесен начин да проверите дали въздухът от сушилнята е твърде горещ е да го насочите към ръката си за момент. Ако ви изгори, температурата е твърде висока. Дръжте го на разстояние не по-малко от 30 см.

Пазете косата си от топлинно оформяне. Освен това намалете температурата на нагряване на ютията или машата. Не ги използвайте върху мокра коса.