Меню
Кошница

Често задавани въпроси

  

Не, Prouvé предлага само парфюми!
Защото са признати от специалистите за най-добрите. Френският град Грас е сърцето на световната парфюмерийна промишленост. Ароматите на Prouvé са композирани от една от най-старите и най-признатите френски парфюмерийни фирми в Грас, където от XVIII век се създават ароматни композиции.
Към всяко шишенце с парфюм Prouvé прилагаме сертификат, който удостоверява, че парфюмът е произведен съгласно най-добрите традиции в композирането на аромати само от най-добрите френски ароматни масла. Така можете да сте 100% сигурни, че Prouvé винаги е перфектният избор.
Ние сме много прагматични, затова, за да могат нашите Клиенти и Партньори да разберат веднага какъв е ароматът, въведохме такова хитро обозначаване. А защо точно дамските номера са нечетни? Защото номер едно в нашата фирма е жена.
Разбира се. Можете да ги закупите поотделно или в комплект с елегантен несесер.
Изберете типа аромат или ароматните нотки, които харесвате. Отворете мострата и нанесете мъничко парфюм върху кожата или върху тест лентичка. Позволете му да се разгърне напълно, дайте си време, за да усетите цялото богатство на съставките. В първите минути се усеща деликатната, пулсираща връхна нотка. След това пред нас се разкрива сърдечната нотка. Накрая опознаваме базовата нотка. Не е нужно да изберете само един аромат, можете да изберете няколко, за различни поводи.
Върху етикетите на всичките ни ароматни продукти ще намерите три ароматни нотки, които за нас са вдъхновение за създаването на цялостния аромат. Тези три нотки са основната тема на парфюмната композиция, а останалите съставки са техен нежен фон, който ги допълва прекрасно. Ако обърнете внимание на архитектурата на аромата, ще ги намерите на различни места: във връхната, сърдечната и базовата нотка. Тези три нотки имат за цел да Ви помогнат да си представите аромата и да улеснят избора на парфюма, в който ще се влюбите.
Парфюмите Prouvé са завръщане към най-добрите френски традиции за композиране на аромати. Те се създават като се запазват традиционните процеси за рафиниране на парфюм: мацерация (зреене), замразяване и филтрация. Благодарение на това притежават изключителна сила, бистрота и неповторима пълнота на аромата.
Цветовете, които използваме, говорят много за нас. Бялото символизира чистота, а черното - класическа елегантност. А съчетани заедно отразяват нашата философия, която се основава на честността и простите принципи. Черно на бяло, без нюанси.
Простият, светъл флакон от дебело, прозрачно стъкло е изработен с особена прецизност от италиански дизайнери. Това е наш стратегически елемент. Цветните флакони могат да нарушат възприятието и веднага налагат интерпретация на аромата. Искаме нашите Партньори и Клиенти да работят с аромата почти така, както го правят професионалните парфюмеристи. Сами да откриват емоциите и усещанията, които пробуждат в тях. Това дава един напълно различен начин на възприемане на парфюмите, много по-пълноценен и осъзнат.
Не, но си сътрудничи тясно със създателите на аромати и винаги оказва влияние върху окончателната форма на композицията и подбора на съставките.
Проекция е пространственото разгъване на аромата. Проекцията може да бъде фина, което означава, че ароматът създава аура близо до кожата, или интензивна и силна - тогава нотките се разнасят, образувайки ароматен шлейф. Кое е по-добре? Всичко зависи от обстоятелствата. За работа и училище, например, подходящи ще са ароматите с умерена проекция. Навсякъде, където искате да блеснете, са добри ароматите със силна проекция.
За трайността на парфюма от значение са няколко фактора: качеството на ароматните масла, качеството на вложения алкохол (това трябва да е алкохол, който се използва от парфюмеристите, без добавени ароматни нотки, които биха оказали негативно влияние върху букета на композицията), процесът на рафиниране (мацерация, филтрация и замразяване), както и качеството на капачката и на пулверизатора (те трябва да пасват идеално, да са непропускливи, за да не може да влиза въздух, и да бъдат изработени от подходящ материал, който не влиза в реакция с парфюма).
Мацерация означава зреене на парфюмната композиция. Тя продължава няколко седмици. Необходима е, за да се разгърне пълният аромат.
Това е прецизното премахване на замърсяванията и на неразтворимите в алкохол субстанции. Необходимо е, за да се постигне максимална чистота на аромата.
Замразяването е процес, посредством който се постига максимална бистрота и стабилност на парфюма.
И естествени, и изкуствени (бели). Използваме бели съставки, за да запазим животните, от които преди са добивани ценните суровини. Затова използваме, например, само бяла амбра и бял мускус.
За съжаление, да. Затова върху всяка от нашите опаковки се съдържа списък на съставките, които могат да предизвикат алергия.
Различаваме няколко основни парфюмни семейства: цветно (това са предимно дамски аромати), ориенталско, цитрусово, водно, дървесно, fougere (тук преобладават мъжките аромати) и шипрово.
Архитектура на аромата означава начина, по който той е изграден. Обикновено парфюмът се състои от три отделни части (фази), които наричаме връхна нотка, сърдечна (средна) нотка и базова нотка. По този класически начин са изградени всички композиции на Prouvé. В нашия уеб сайт, на страниците на продуктите до всеки аромат посочваме и неговата архитектура.
Връхната нотка е фазата на отваряне на композицията. Това е най-мимолетната и нетрайна част, но именно тя съставя първоначалното впечатление, което получавате, когато усетите аромата. Трае кратко, до десетина минути.
Средната, сърдечна нотка се разкрива около 20-30 минути след освобождаването на аромата и се усеща в продължение на няколко часа. Сърдечната нотка определя принадлежността на аромата към дадено ароматно семейство.
Базовата нотка е основата на парфюма. Това е най-трайната нотка, която резонира най-продължително и представлява фона на композицията. Може да се усеща повече от десет часа след разпръскването на парфюма.
Лейъринг е наслояването на аромата. Най-простият лейъринг е използването на козметика и парфюми с еднакви ароматни нотки (например парфюм, душ гел, балсам за тяло).
UNISEX означава продукти, които могат да се използват както от мъже, така и от жени. Те са със специално разработени козметични формули и ароматни композиции, които са подходящи за различните типове кожа.
Козметиката за дома е специална гама от продукти за почистване и грижа за дома. Тези продукти са по-деликатни от традиционните почистващи препарати, с по-приятна консистенция, а в състава им има повече подхранващи и козметични средства, като масла и восъци.
Да. Почистващите препарати на Prouvé ухаят така фантастично, защото съдържат професионални парфюмерийни композиции изключително на базата на френски ароматни масла от Грас.
От съображения за безопасност. Приятният аромат може да Ви примами да го помиришете, което при препарат за канали, например, би било опасно.
Да. Всеки от продуктите е преминал редица тестове за безопасност и подробни проучвания. Все пак, спазвайте указанията на етикета.
Да. Формулите на продуктите на Prouvé са уникални и авторски, така че никъде другаде няма да намерите същия или дори подобен продукт. Всяка рецепта и всяка ароматна композиция е разработена от специалистите на Prouvé. Отдаваме вниманието си на всички продукти на всеки етап от създаването им - от концепцията до проекта за етикет - и изцяло контролираме процеса на производство и пускането в продажба. Затова можем да Ви гарантираме, че когато избирате Prouvé, получавате изцяло уникален, изключителен продукт, което е ефикасен, безопасен и прекрасно ухаещ.
PZH (Държавен институт по хигиена) е най-старата институция за обществено здраве в Полша. Институтът е създаден през 1918 г. и от тогава до сега непрестанно следи за здравето и безопасността ни. Институтът се занимава с профилактика на инфекциозните заболявания и на важните за обществото незаразни болести, мониторинг на санитарната обстановка, подобряване на санитарно-хигиенните условия и безопасността на околната среда. Извършва също така изследвания и експертизи за държавни и местни органи, участва в процеса на разработване на важни програми, касаещи общественото здраве в Полша. Атестатът от PZH е свидетелство, че използваният според инструкцията продукт отговаря на най-високите стандарти за безопасност, не оказва вредно въздействие върху здравето и околната среда. Може да се използва върху повърхности, които са в контакт с хранителни продукти.
IFRA (International Fragrance Assosiation) е учредена през 1973 г. в Швейцария асоциация, която следи за безопасността на парфюмерийния свят, като създава закони, кодекси и стандарти и провежда обширни независими изследвания на парфюмните съставки. Разработените от нея насоки (така наречените стандарти IFRA) целят повишаване на осведомеността на потребителите и производителите на аромати, така че ароматите, които срещаме не само в парфюмите и козметиката, но и в почистващите препарати, да бъдат възможно най-безопасни.
Индукционната вложка е начин за горещо запечатване на опаковките. Прилича на плътен печат, който се поставя върху гърлото на опаковката. В момента индукцията е най-добрият и непропусклив начин за запечатване на пластмасови и стъклени опаковки. Идеално защитава продукта по време на транспорт, предпазва го и удължава живота му. Благодарение на нея можете да сте 100% уверени, че никой не е използвал продукта преди Вас.
Погледнете капачката, до логото ще намерите малко езиче. При отварянето на продукта развийте капачката, обърнете я на обратно и я поставете отново върху продукта. Езичето ще пробие отвор в индукцията.
Могат да се използват от хора с всеки тип кожа - мазна, суха, смесена и чувствителна. Простият, 100% минерален състав позволява нашата пудра да може да се използва дори от хора със силно чувствителна, склонна към алергии кожа. Допълнително съдържащите се в нея минерални филтри осигуряват защита от вредното въздействие на слънчевите лъчи.
Нашите опаковки са така проектирани, че да са максимално плътни и да предотвратяват случайното разливане на продукта. За бутилките от 1 литър използваме тройна система за сигурност: индукционна вложка, капачка и в допълнение пломба против отваряне. За опаковките с вместимост 0,5 l използваме двойна система за сигурност - индукционна вложка и плътна капачка. За продуктите, които изискват специално внимание, използваме сигурна капачка и релефен предупредителен стикер, т. нар. безопасен триъгълник (за незрящи лица и лица с влошено зрение). Нашите спрейове имат защитна функция срещу случайно разпръскване.
В много от домовете, които познаваме, няма място за съхранение на препарати, затова се постарахме да разрешим този проблем като използвахме ефикасни концентрати и гел формули в компактни опаковки. Така спестяваме време, място и пари. Хитро го направихме, нали?
По много причини: гелът с гъста консистенция не се отмива веднага от почистваната повърхност, а я покрива и позволява на активните съставки да подействат, т.е. е по-ефективен. Гел формулата е по-концентрирана и по-ефективна, така че препаратът заема по-малко място, но стига за по-дълго време. Гел формулите идеално спестяват място, време и пари.
Върху всяка наша опаковка ще намерите знака “Yes, we care”, защото това е отговорът: да, грижим се. Да, това е важно за нас. Грижим се за околната среда, но не претендираме, че използваме 100% естествени съставки. Използваме последните технически иновации и открития в областта на химията, за да бъде животът Ви по-лесен. Ограничаваме до минимум алергените, парабените, SLS-тата и избелващите агенти Нашите формули са биоразградими, а опаковките ни изцяло подлежат на рециклиране.
Никога. Тестваме продуктите само върху себе си.
Съдържанието на френски ароматни масла в парфюмите Prouvé е цели 20%. Това класифицира парфюмите ни в истинския клас парфюми, а не в този на тоалетните води!
Можете да ги използвате по два начина: на сухо: изсипете малко пудра върху капачето, потопете в нея четка, изтръскайте излишното и с меки, кръгови движения я разнесете върху лицето. На мокро: преди да я нанесете напръскайте лицето или четката с тоник, мъгла или хидролат. По този начин ще получите по-дълготраен ефект.
Създадена е с мисъл за всички видове кожа. Хипоалергенната, 100% минерална формула подхранва кожата, като ѝ придава равен и естествен тен. Перфектно покрива дори по-големи зачервявания и несъвършенства още с първото нанасяне. Богатата, изглаждаща формула с бяла глина не предизвиква усещане за опъване или ефект на маска, а минералните филтри предпазват от слънчевите лъчи. Съдържащите се в нея силиций, калций, магнезий и желязо леко свиват порите и придават ефект на идеално гладка кожа, като същевременно я подхранват
Предназначена е за притежателките на склонна към омазняване кожа, идеална е за хора с кожа с тенденция към лъскавина в т.нар. Т-зона (чело, нос, брадичка). МИНЕРАЛНАТА ПУДРА И ПРАХООБРАЗНА ОСНОВА е хипоалергенна и нежна, което я прави подходяща за чувствителна и склонна към раздразнения кожа. Добавените зелена глина и титанов оксид помагат пудрата да абсорбира излишния себум, а съдържащата се в нея бяла глина красиво изглажда кожата на лицето. тези две съставки са богати на микроелементи и минерални соли, които са необходими за правилното функциониране на нашата кожа. Благодарение на това идеално подхранват и видимо изравняват кожата.
Формулата е разработена за всеки тип кожа, която се нуждае от озаряване и блясък. Особено подходяща е за уморена и повяхнала кожа с фини бръчки. Осигурява ефект на озарена, пълна с блясък кожа, а добавената розова глина подсилва и изглажда кожата на лицето. Подходяща е и за хора с чувствителна, склонна към алергии кожа. Вложените минерални филтри предпазват кожата от слънчевите лъчи. Розовата глина съчетава изглаждащите и стягащи свойства на бялата глина и абсорбиращите и подсилващи свойства, характерни за червената глина. Комбинацията от тези две глини с отразяващите светлината слънчеви частици придава на кожата красив, изискан вид.
Леката, необременяваща, хипоалергенна формула е подходяща за всеки тип кожа, включително за притежателките на чувствителна, склонна към алергии кожа. В състава на нашия НАТУРАЛЕН РУЖ ще намерите естествен емолиент с омекотяващо и защитно действие. Осигурява на кожата оптимално ниво на хидратиране, като я предпазва от обезводняване и проникване на вредни вещества от околната среда. Именно благодарение на него продуктите имат и хидратиращо действие.
Хипоалерегнната му формула е подходяща за всеки тип кожа, включително за чувствителна. В състава на нашия НАТУРАЛЕН БРОНЗАНТ ще намерите естествен емолиент с омекотяващо и защитно действие. Осигурява на кожата оптимално ниво на хидратиране, като я предпазва от обезводняване и проникване на вредни вещества от околната среда. Именно благодарение на него продуктите имат и хидратиращо действие.
Благодарение на хипоалергенната му формула, може да се използва дори от хора с чувствителна кожа. В състава на нашия НАТУРАЛЕН ХАЙЛАЙТЪР ще намерите естествен емолиент с омекотяващо и защитно действие. Осигурява на кожата оптимално ниво на хидратиране, като я предпазва от обезводняване и проникване на вредни вещества от околната среда. Именно благодарение на него продуктите имат и хидратиращо действие.
Да, хипоалергенната ѝ, нежна формула се препоръчва и за дами с чувствителни очи и контактни лещи. Погрижили сме се за тестване под надзора на офталмолог.
Изключително богата формула, съдържаща: мастиково масло с удължаващо действие, добивано от вечнозеленото дърво Pistacia lentiscus, естествена, универсална, активна съставка KERANUTRI™, която увеличава диаметъра, еластичността и издържливостта на миглите, намалява тяхната чупливост и ги изглажда. Подсилва както увредените, така и здравите мигли. Наричаното “течно злато”, подсилващо арганово масло
Да. Безароматната, хипоалергенна формула позволява да се употребата му от хора с чувствителни, склонни към раздразнения очи. Благодарение на леката, хипоалергенна формула, тествана под надзора на офталмолог, моливът се препоръчва и за хора, които носят контактни лещи.
Да. Хипоалергенната му формула го прави подходящ за хора с чувствителна кожа.
Тонизира кожата - възстановява нормалното pH. Премахва себума и замърсяванията в дълбочина. Почиства грима, дори водоустойчивата спирала за мигли.
Подходяща е за всички типове кожа, включително за чувствителна.
Микробиота е бактериалната флора на кожата, т.е. Всички микроорганизми, които населяват повърхността ѝ. Съставът на бактериалната флора се определя от момента на раждането. Прави кожата на лицето еднородна и сияйна. За съжаление, замъсряването на околната среда, стресът и UV лъчите могат да доведат до нейния дисбаланс.
Нанесете малко количество течност върху тампон за грим и нежно да обтрийте лицето, шията и деколтето. За да почистите очния грим, поставете напоен с течността тампон върху затворените клепачи и задръжте за кратко. При измиване на очния грим трябва да започнете от вътрешната част на окото и да изтегляте тампона към външната част на окото. Не изисква изплакване.
Тайната се крие в уникалните съставки на нашата колекция, които ни позволяват да се грижим за кожата на много нива. Благодарение на две от съставките - XERADIN™ и КОМПЛЕКСА ОТ ВОДОРАСЛИ - продуктите Prouvé Simply Pleasures могат да бъдат прекрасна терапия за сухата и обезводнена кожа. А на нормалната, смесена и мазна кожа помагат да поддържа правилната хидратация. Изключително подходящи са и за хора, които прекарват всеки ден в сухи, климатизирани помещения.
Формулата на гела е базирана на основа от леки, недразнещи кожата измиващи вещества от растителен произход. Освен XERADIN™ и комплекса от 5 водорасли, съдържа също растителен глицерин и D-пантенол, който има регенериращо и успокояващо действие.
Гелът е с приятна, маслена (но не мазна) консистенция, която образува нежна, перфектно измиваща и подхранваща кожата, освежаваща пяна.
ДА. Прекрасният аромат на оригиналните, френски масла допълнително ще Ви отпусне и релаксира, пренасяйки Ви в света на сетивата. Ароматът на продуктите Prouvé Simply Pleasures спада към свежите, зелени аромати. Във връхната нотка ще намерим мъх, брашлян, бергамот и сочен касис. Сърцето на композицията е образувано от цветни нотки: роза и момина сълза. Основата на аромата са бял мускус и благородно кедрово дърво.
Благодарение на благотворните си съставки, балсамът Prouvé Simply Pleasures ефективно овлажнява и подхранва кожата и я предпазва от изсушаване. Балсамът попива идеално, като прави кожата еластична, необикновено мека и копринена на допир.
ДА. Освен XERADIN™ и комплекса от 5 водорасли, балсамът съдържа също производно на витамин Е, което предпазва кожата от въздействието на свободните радикали, както и растителен глицерин, който има омекотяващо и овлажняващо действие.
Тайната на красивата кожа се крие в правилната хидратация, която може да се осигури само от ежедневната, старателна грижа. Това е най-лесният начин да се почувствате уверени и комфортно в собствената си кожа.
ДА. Благодарение на френските ароматни масла, красивият, релаксиращ аромат остава на кожата през целия ден. Касисът, бергамотът, розата, момината сълза, мъхът, мускусът и кедровото дърво образуват композиция, която очарова както жените, така и мъжете.
Този аромат прекрасно се съчетава с аромата на молекулярния парфюм 03m - свързва ги не само сочният аромат на касиса, но и това, че при нашите вътрешни тестове този аромат беше най-често избиран както от мъжете, така и от жените (унисекс).
Този шампоан е подходящ за нормална, суха и увредена коса, тъй като съчетава измиващите свойства с интензивна защита и възстановяване. Перфектен е за тези, които искат да имат силна и здрава коса.
KERACYN™ е активна съставка, която се добива от артишок и значително подобрява състоянието на косата, подсилва я и я предпазва от външни увреждания. Помага ѝ да запази типичния за здравата коса блясък.
Шампоанът е предназначен за ежедневна употреба. Нанесете продукта върху мокра коса, леко втрийте и изплакнете. Ако е необходимо, повторете.
Нанесете малко количество от продукта върху влажна коса и леко втрийте. След минутка изплакнете с топла вода. За употреба заедно с Шампоан за коса Възстановяване & Защита.
Балсамът е предназначен за нормална, суха и увредена коса. За всички, които искат да имат здрава и лъскава коса.
Това е комплекс от растителни масла: слънчогледово, кокосово, ленено, от авокадо, арганово, от макадамия и зехтин. Комплексът е богат на мастни киселини и витамини A, D и E, които ефективно хидратират и регенерират косата.